Monday, September 5, 2011

Syawal ke6, baru dapat beraya

Assalamualaikum sahabat.

Di saat insan-insan lain leka dan seronok dalam suasana Hari Raya, haku pula kena kerja. Ohh sungguh tersentuh hati. (Puihhh pasrah boleh.) emm yang paling tak tahan tu, time haku ketempat kerja ada la sekumpulang remaja yang menaiki kereta bapanya barang kali..haha. Wahh bukan main Juah potong haku dengan slow-slow dan tunjuk yang mereka masih pakai baju melayu. Cilakezzzz punya olang. Ahh biarkan ja, lagi pun nie cerita seminggu yang lepas. Cuma nak bagitahu yang raya tahun nie haku tak kemana pun, duduk rumah tengok wayang "Hantu Bonceng" pastu balik terus start kerja. Ahh.

Okay tadi dah macam nak lari dari tajuk, so haku sempat elak.. Syawal ke6 atau kata bebudak Yeahh-yeahh raya ke6, lebih kurang macam tu la.. Raya haku cuma duduk rumah macam anak dara pula, sedangkan anak dara pun tahu nak beraya sakan. Rumah awek tak pergi?? emm entah la abaikan jela.. Nak online pun dah tak ada facebook. Okay sambung cerita raya ke6 tadi. Haku masih tido baik punya sampai pukul 10, kan hari ahad jadi haku cuti la untuk rehatkan badan. Sebenarnya haku tahu kekawan haku nak datang tapi keletihan dan malas sangat. So dorang pun dah sampai di rumah haku, dengan muka haku tak mandi terus layan dorang (alahai malu gila.) dengan tak ada persiapan apa-apa. Kuih raya pun tak ada wey dah raya ke6. Raya ke3 taknak pula datang bila rumah haku buat 'Open House' masak daging Rusa kot perhhhhh. Rugi lah. Lepas semua pun dah settle haku pun dah siap, kami terus gerak kerumah kekawan yang lain untuk beraya.

Ohh hari nie rumah kawan haku Farah Hazwanie ada buat Open House, lagi pun first time kerumahnya, sebelum nie raya-raya lepas hampeh tak ajak haku, (baru ja kenal bulan 6 tahun nie, memang tak la nak ajak haku raya lepas-lepas punya). Wahh masakan 'bihun Singapore' sedap ah coz dah lama tak rasa. Katanya dia yang masak? OM... tetiba bumi goyang(acah ja) boleh pakai ka kata-kata si Farah tu, haha. Haku ingat dia tolong hidang ja tu.. Btw memang sedap lah. Lagi pun bagi haku Happy la kan coz sebelum raya hingga raya pun haku still tak rasa gembira dalam suasana raya. Semalam ja yang haku rasa oleh kerana dapat beraya dan luangkan masa. Dah tu balik, sebaik saja sampai rumah rasa macam nak demam pula. Ingat nak mc ja, tapi lepas makan panadol active 5 terus segar bugar. Haa barang kali dia jampi dekat haku pa!! (melawak ja cik Farah no.)

Haa ini lah tuan rumah itu. Cik Farah. Tengok macam pemalu, alahai pandai belakon sungguh pada hal dia lah, paling sempoi almaklum la orang mature dari haku.. Tapi sekali sekala budak-budak juga. lagi best kalau bercakap no.1, lagi pun bahasa Melayu dia power Ooo..(apahal cita pasal dia? ahh nie cita haku.)

Dua orang nie hantu gambar, bukan hantu bonceng arahan Ahmad Idham tu okay. Wah tengok gaya posing pun dah ala-ala model, haku ja yang tak dapat posing lebih sebab dah di takeover oleh mereka-mereka ini.. Hahh tapi sapa nak ambil mereka ini jadi model? hehe. emm tak apa, nanti haku kipas member haku ambil hampa dua no..

Alahai..rupanya haku sorang saja laki. Ohh tapi bukan bermakna haku pondan okay, tapi lelaki sejati. Macam dah berjanji pula dengan warna baju haku pink..hahah dah kulit hitam baju pula pink, memang tak la kan..Mereka suma buli haku sebab haku sorang ja kan. So haku diam ja, biar nampak slow asalkan tak nampak cepat melatah dan perangai haku.(haku pun pandai belakon apa.)


P/s: Memang best lah tak sangat-sangat bersama mereka, walaupun baru kenal tapi macam member sekolah pula. 

-Thanks you buat haku gembira seketika. Mungkin nie kali pertama kita raya, dan mungkin juga ini kali terakhir untuk kita raya bersama. =) tapi happy wey, srius. Thanks you juga farah sebab sudi jemput haku.(ayat sedih boleh.)

-Sumber gambar dari fon murah haku. Maaf sebab gambar tak cantik dan tak sempat nak edit biasa la guna (SonyEricsson yang tak ada memory tu.)


Nikon D5100 16.2MP CMOS Digital SLR Camera with 18-55mm f/3.5-5.6 AF-S DX VR Nikkor Zoom Lens
kalau guna ini, jelas jerawat pun nampak.

2 comments:

Anonymous said...

gila la lu. haha wahh, terharu nye ada post ttg haku. (bralkon je ni) btw, thnx bro 4 this post. insyaAllah, thn dpn kalo aku bt, aku jmpot la mu lg.

Yang benar,
Farah

.d.a.m.a.s.e.n.i. said...

muahaha.. caihh mmg plakon hebat 'berita harian 2011' ala bkan slalu, asyik tntang haku ja. nie tntang org lain plak. ur wlcome beb! ehh ye ka, jgn lupa haku dah..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...