Wednesday, August 31, 2011

Aku Mula Bekerja

Assalamualaikum sahabat.

Khamis, 01.09.2011 hari Raya ke3. Macam pagi-pagi sebelumnya, bersiap-siap untuk kerja. Hari nie haku dah start keja dah, rasa hati malas ja nak bangun memandangkan bulan nie adalah bulan raya(Syawal) so kena kerja dah emm. Tapi itu lah kan apa nak buat. Kena la dengar kata.

Hari ini dalam ofis ada, beberapa orang staff saja yang bekerja. Lain-lain masih bercuti panjang nampaknya..huhu.. sedih wey raya kat ofis haa...Rasa nak menangis ja nie....Hati masih tabah hadapi. Kalau dulu dalam alam persekolahan atau masih dinamakan student mesti haku still cuti sampai seminggu atau lebih. Ini bila dah dialam pekerjaan cuti hanya 2hari sahaja.. Alahai..makkkk..

Oohh begitu sedih sekali..hek,hek 

Sudah la raya tahu nie tak terasa sangat. Saudara-mara pun ramai yang tak balik ke kampung, tak pergi rumah sepupu sepapat hanya raya dirumah. Bosan..Kenderaan haku pula mereka kuda sampai seharian. Tak kemanalah haku raya tahu nie. Sedih wey..Nak menangis air mata darah dah..Alangkah baiknya haku masih di zaman kanak-kanak, sudah tentu dapat duit raya, cuti pun panjang.

Dah keluar air mata darah..huuweeekkkkk..

p/s Alaihai haku nak raya lagi nie, haku nak makan ketupat dan lemang. Mak Ayah, Adik Mintak Maaf di Bulan Syawal ini.

- Sumber gambar dari Google.com

2 comments:

Noorul Amera Adnan said...

alolo ciannye adik akak nie. sabar byk2 tau. akak slalu melawat adik kat sini ^^,

.d.a.m.a.s.e.n.i. said...

hehe trimas akak bgi smgat..
trimas juga sudi mlawat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...