Thursday, September 8, 2011

Bermalam di Cyber Cafe

Assalamualaikum sahabat.

Permulaan haku ingat nak online saja dirumah tapi hajat tersebut menjadi beku, kelu, keliru, marah, sakit hati, benci, meluat, panas, bengang and seangkatan dengan maksud itu, 'ehh bukan sama ka semua tu'??. semalam terlampau bosan yang begitu menggangu ketenangan. Habis hancur lebur bagai, gunung berapi. memang penat plus tak cukup tido lagi. Ye kan. Gila apa, duduk sana sampai empat(4) pagi. Tujuan haku keluar tu cuma, nak kirimkan barang untuk kawan haku. Tapi dah 'ter' lewat pula(so tak boleh dimarahi). Then pergi lepak dengan Mister 'M' klik SINI untuk ke blog beliau(blog baru buat). Kami cuma sempat tonton cerita 'ungunya cinta' pelakon dia sapa tah, dah tak ingat -sorry gua kurang peka tentang dunia hiburan. Lepas itu haku ikut dia ke tempat kerjanya. Kami pergi time tu dalam pukul10.30, macam tu la.

Biasa la..dah didalam dunia internet nie, leka la jawabnya. Dengan game nya, facebook nya, blog nya...entah apa-apa lagi lah. Tapi haku ke sana untuk main game ja..hehe. nak hilangkan tension di fikiran. Selang beberapa saat dan ketika dua orang kawan haku sampai. Sampai-sampai dorang terus kacau haku, pegang-pegang telinga la apa la..emm tahu la telinga haku nie di salut emas dan timah + berlian. Pastu duduk online facebook then macam biasa la, chatting dengan awekzzz ler..Tambah beberapa minit kemudian kami set untuk main game kereta NSR tapi bukan National Specialist Register tu okay. Nie game kereta namanya saja NSR..

Wahh leka betul kan. Sampai pukul satu(1) kemudian dua(2) kemudian lagi tiga(3) 'stop'.!!! kata haku. Sambung perkataan tadi, 'jom kita balik main game bola pula.'. haha panjang lagi la jawabnya masa itu. Tambah lagi separuh leka, tut-tut tengok jam dah pukul 3.30am. 'wey jom ah balik, esok haku kerja kot.' bicara haku (baru nak ingat kerja si Damas nie, apa nak jadi la..) kami pun bayar. Main dari pukul 10 lebih sampai pukul 3.30 tapi bayar Rm0.00..ehh kenapa pulu? haa sebabnya cc tu kawan a.k.a pak menakan haku yang jaga. Habis lingkup la cc tu kalau 10 orang macam haku pergi situ.

Muka pun dah mengantok sangat kan.. so apa lagi damas, pergi balik nuhhh.

 wahh..wey dia senyum la.. dia tak marah pun. So haku ada peluang la nak buat lagi macam nie selalu. Sorry to say la brader. Lu memang baik hati dan selalu memahami gua..hahaha. Trimas-trimas bebanyak.

Then dah bayar, dah diberi diskaun 100% lagi so kami pun blah, ehh tak balik macam tu ja...kami singgah makan (sarapan lebih awal pada pukul 4am) di A. Rahman Hassan Restoran, nasi kandaq baik punya. Haku tak makan pun cuma minum ja, saving duit haku.

Lohh beb apsal sedih-sedih nie? ngorat awek dalam facebook tak dapat ka? 
oppss sorry to say la beb!. haha

Ya rabbi..Anak sapa la nie.. Loqlaq sungguh noo..Konon-konon nak buat magic la nie ha?
tapi haku dah taw time haku ambil UPSR dulu lagi.

ha...amboi relakz macam esok tak kerja saja.
pada hal hari nie pergi kerja lewat. ehh,ehh. teruk2.



3 comments:

DanieL AdiE said...

Tido2!

Keje2!

Noorul Amera Adnan said...

amboi2 duk melepak smapai pagi na. lain kali jgn wt slalu. xbek utk kesihatan haha.

.d.a.m.a.s.e.n.i. said...

@Daniel haha, tido kemana, keja pown kema tah...

@Akak hehe, dah lama tk lepak smpai pg, mlm tu ja jadi tk tntu psal. okay2 cek xbuat dah..hehe trimas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...