Tuesday, August 16, 2011

Segmen : KARTUN KEGEMARANKU

Assalamualaikum.


Ini kah kartun kegemaranku masa umur haku baru peringkat baby?
ehh tak lah, nie banner yang wajib letak pada entri ,segmen bertajuk
'Kartun Kegemaranku' yang dipertengahkan oleh Saudari
Nyamuk Terbang,(superheroine haku juga nie)


Kalau tak payah habaq nama Kartun nie pun dah sah-sah kenal kan?


Nie ha Kartun/Anamasi kegemaran haku.(Bagai tidur tak lena, Mandi tak basah, Makan tak kenyang) punya terbawa-bawa aksi disetiap penjuru yang dilakukan oleh Heronya. Bila ja habis cerita terus ikat tuala pada lehir untuk tiru aksi penerbangan (sampai ke mati pun haku tak terbang..haishhh). Bila haku terlalu ikut sangat mak haku pun buat la sayap macam si batman nie. TQ mom =)

Selanjutnya tentang Batman.
  • Batman adalah superhero yang dicipta atau diadaptasikan oleh Bob kane dan watak yang di tulis oleh Bill Finger . Komiknya yang yang diterbitkan oleh DC Comics pada tahun maaflah gua tak ingat pula bilanya diterbitkan.


Ini wajah atau custom batman yang di kategorikan lama la jugak, sebab warna pada customnya masih kelabu dan biru air lagi. So ini la Batman yang aku dapat tengok mula-mula sekali, best sangat.

  • Batman, kenapa boleh jadi batman? ha pada usianya yang masih kecil ia dapat lihat dengan kepala,mata nya sendiri pembunuhan ayahnya iaitu orang kaya dalam bandar tersebut. So dari situlah batman mula-mula mencari keadilan untuk menghapuskan kejahatan dalam bandar Gotham City.
  • Batman nie tidaklah kesorangan, malah dia dibantu oleh rakannya iaitu Robin, Butler dan sapa lagi tah, haku pun dah tak ingat sangat sebab ada yang dihapuskan la,tukar baru la..emm macam-macam lagi.

Kenapa aku minat sangat Batman nie?
Iya batman adalah lambang superhero haku yang haku sanjung kerana dia tidak seperti super hero yang lain.
contoh superman(boleh terbang kan?) dia juga tiada kuasa tetapi batman nie hanya menggunakan alat bantuan, seperti tali, menggunakan kepakaran/pengetahuan dalam ilmu yang dipelajarinya (budak pandai dia nie) dia anak orang kaya jadi dia gunakan kekayaan untuk siapkan/buat senjata sendiri, lebih tepat dia nie adalah seorang Detective giat pada waktu malam.

Batman manusia biasa yang tidak memiliki kuasa luar biasa. Tapi dia sungguh kuat bagi haku.
Itu lah haku nak sangat tiru dia. Sebab haku juga manusia biasa yang takdak kuasa.(masa kecik ja angan-angan nie.) tidak hairan la batman juga diminati oleh orang dewasa.Batman ada sambungan ceritanya juga, sehingga kini terus diminati oleh haku.



-sebenarnya kartun gua minat banyak lagi. Tapi nie betul-betul gua tak akan tinggal seminit pun.
-gambar semua sumber dari Google okay. Ingat nk letak haku punya toy,tapi malas nk ambik gambar.
P/s: Nyamuk Terbang hang macam tau-tau ja no.


7 comments:

Nyamuk Terbang said...

dh agk dh msti batman nya
eh2 superheroin??
wahaha

.d.a.m.a.s.e.n.i. said...

haha.. sudah smestinya.
itu ditanya, dan itu la aku jawab =)
hahah...

yeah superheroin baru.
hehehe

kim heeruul said...

batman lebih cool drpd superman..keh keh keh..
gua pon join segmen nie..kalau lu free,jemput - jemput la singgah..=)

.d.a.m.a.s.e.n.i. said...

ahakz..yesza.. i like batman.
orait beb gua terjah now.

fiq. said...

batman! layan juga dulu2,haha, nostalgia gilss

alia zainol said...

batman or..............BADman?
hehe :)

.d.a.m.a.s.e.n.i. said...

@fiq, yesza wahh mnat batman..bgus2 ada kwn =). dah lama brlalu kan.

@alia zainol, mesti la batman...hihi. *lelaki kelawar =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...