Friday, April 6, 2012

Sekitar Pelancaran Pameran Ulang Tahun ke10

Assalamualaikum p e m b a c a b l o g h k u

Maaf, agak terlewat sedikit. Sepatutnya di Update pada 3hb April lepas tapi kena uruskan banyak hal. Jadi hari nie baru dapat kelapangan sedikit. Pada perasmian hari itu, memang agak meriah la kan. tetapi haku yang lewat. Perasmian dah mula setengah jam. Ramai sengguh pelukis dengan idea baru mereka. Syok!



Time ini, semua jemputan ke Anjung, ada sesi makan-makan bersama YB wong. Masa nie dah habis pelancaran. Time ini lah haku baru sampai..


Jemputan beramah mesra dengan Pelukis.

Antara Lukisan yang diPamerkan.


B'gambar bersama Patrick Lasak. di belakang adalah hasil karya beliau yang begitu memukau jiwa. Kalau tak percaya, silalah datang setiap pameran lukisan beliau. Pasti setiap mata anda memukau dan tak percaya akan hasilnya.. Serius beb! Beliau seorang yang peramah, memang peramah habis la... jenis gila-gila orangnya dan setiap lukisan dia juga gila dan menarik.

Ini adalah salah satu lukisan beliau, yang begitu memukau mata haku. Penghasilan lukisan menggunakan Cat Minyak atas Canvas, saiz haku dah lupa pulak tapi yang terbesar.. Yang begitu menarik pada Lukisan beliau, terdapat element 3D beb. Memang sangat luar biasa.


ini antara lukisan yang sangat real. Pelukisnya perempuan cina. Hebatkan mereka.


Akar menjadi idea dalam minda. Setiap sentuhan memberi makna.


Jelajah seluruh hutan, adalah tema bagi siPelukis ini.


Oil on Canvas



3D. Sangat menarik hati, dengan pandangan pertama haku. Betul-betul melihat lukisan ini dahulu.








Potret, Manusia dikenakan dengan Kebaya dengan wajah yang ceria, dalam kebebasan dunia.






Lukisan ini betul-betul dipintu hadapan. Buka saja pintu terus nampak.


Lukisan Orkestra. First time haku lihat lukisan sebegini. Jakun gila kan haku..haha.

Lukisan boleh buat duit. Klik
Duit dari Lukisan Klik

-Semoga jiwa anda berbunga dengan Seni.



6 comments:

Rtp Farra Arisha said...

all are beautiful hiks. like seriously, i was feel so excited when get seeing the lovely and beautiful drawings yang semacam hidup dan bermakna buat kehidupan harian kita..

Kartunis Damas said...

yeah! drawing is half live from human. and drawing can also tell the story view is through eye.

Thanks and likes the painting every day okay. :)

zaza iman said...

wah..sungguh cantik zaza melihat...

Kartunis Damas said...

ya zaza. kalau nmpak indah, maknanya kita melihat dengan mata halus dan hati yg mendalam. kamu mampu melihat menggunakan itu cik zaza..hehe

redlomo said...

cantinya lukisan 2... rasa mcm mana beli dan gantung kat umah jer

Kartunis Damas said...

Ahakz..silakan . jika dibeli harganya sgt bpatutan. dari Rm75-rm14000. Belilah setakat yang kita mampu, janji indah dimata. Ada juga harganya Rm150,200 setiap lukisan yang mampu diolah dengan minda...xbeli, tapi tengok pun dah cukup bermakna bukan? hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...