Friday, August 5, 2011

Seperti lagu band hujan : DUGAANNYA.

Assalamualaikum : |

Huhh.. Hari nie dugaan depan mata.

haku nak ceritakan tentang waktu berpuasa siang tadi dalam ofis haku. Adakah patutnya cina-cina boleh makan depan staff-staff yang beragama islam(yang berpuasa). Memang tak patut kan? bukan teringin sangat tapi tolong la hormat agama lain. Tempat makan dah disediakan, tapi kenapa mereka makan dalam ofis? niat nak tunjuk kah?.
sumber dari Google. Tapi nie ha masakan tadi tu.


Emm apa boleh buat, duduk diam saja lah kan lagipun hari nie hari jumaat. Pahala berganda. Jam menunjukkan pukul 12.25 tengahari, rehat lambat lagi bukan la haku lapar atau teringin sangat, tapi haku cuma tak tahan bau makanan mereka tu.

Jam pun dah pukul 12.30 haku dan senior Architect pun terus gerak keluar. Dan kami terus ke Masjid untuk menunaikan solat Jumaat pada hari ini. Akhirnya haku dapat puasa penuh jua, tu yang haku update lewat sikit.
Sebab nak tengok setakat mana Iman haku, tapi ha iman haku sekuat batu taw. =)

Jadi korang-korang diluarsana, sebanyak mana pun dugaan yang datang dekat korang hendaklah korang tempis atau buat tak tahu ja.. Tambah sikit dosa korang tampar or tumbuk ja muka yang makan depan korang.


2 comments:

Azie Azman said...

haha..azie pn selalu bau mknn time lunch..sabar je la..kan? :)

.d.a.m.a.s.e.n.i. said...

hihi.. itu la kan,cuma minta hormati saja.
jgn la mkn di dlm ofis.
mkn la di tmpat yg tersedia =) trimas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...