Friday, August 5, 2011

Masalah Swimming Pool ?

Assalamualaikum : | kekawan


Idea semakin kurang
Hari nie mencari-cari lagi idea. Di mana kah ia??? ah idea yang haku hendak cari nie bukan apa sangat pun, cuma idea bagamana nak Designkan Swimming Pool untuk  John tale. Semenjak bulan yang  mulia ini haku jadi kekurangan idea lah. Kenapa agaknya? puasa kah (jangan jadikan itu satu alasan okay).


Marah dan Bebai :
Mana taknya haku tak bebai, drawing dah 3,4 kali haku keluarkan tapi masih tidak puas hatinya juga. Dah tu mat salleh tu kata ' ingat saya budak2, nak bagi drawing macam nie? ' eleh dia lah yang budak sebab tak reti/pandai baca drawing. Yang jadi masalah dia, tak pandai tengok bacaan millimeter dah tu suruh kita convert(bi songsang) ke kaki dan inci? herrr nasib lah puasa.

Satu lagi masalah;
Adoyai..nie pula lagi satu, pasalnya Tangga. Awatnya kebangang sangat ? dah tahu Swimming Pool standard tangganya 300mm x 250mm yang dia nak ubah 400mm x 400mm apahal, nak bagi orang yang mandi tu tersungkur ?.Dah tu haku pula yang kena, kerana haku ukur tak betul. Masuk akal sangat2 la kan herrr benci.
Haku design kan bahagia tangga sahaja dari pukul 3 sampai pukul 5, mak aih punya tak puas hati nak nya tukar lagi..

haa...korang boleh tengok lah design yang macam apatah lagi nie.
 Design: oleh tangan haku sendiri !
click gambar nie untuk lebih jelas lagi, tentang detailnya.
Terutama pada tangga..hehe

Ahh biasa la kan, masalah nie memanjang ada. Bagi haku dalam dunia Architect nie belbagai bacaran. Tapi best sesangat

2 comments:

eyna_chan said...

huhu..tunjuk kt dia UBBL. bia terkedu lidah seribu bahase. mna bleh wat ukuran suka2. ni tuk safety. klo dia nk saman or hentam awk, awk still ade backup reason, iaitu by referring by-law. bia pdn muka dia. xP

.d.a.m.a.s.e.n.i. said...

haha..team work kami dah bicara. tp xdgr.
so boss sndiri yg sttle kan hal nie. bru dia kata okay friend, i'm sorry right.
klu dia nk cari psal jugak mmg jmpa di kod lah..(gurau2) tp best juga di dtg ofis 3,4 kali sbb xpuas hati. pastu kata saya dah penat lah..haha tu pun padan muka juga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...