Saturday, August 20, 2011

Jemputan ke Majlis Berbuka Puasa

Assalamualaikum ya sahabat

Biasa la kan, hari nie hari sabtu bersamaan 20/8/2011. Haku keja lagi hari nie memandangkan Plan banyak yang belum settle lagi so terpaksa la haku turun padang =). Oo haku menulis nie bukan nak ceritakan masalah di tempat kerja. Tapi haku nak karangkan tentang satu event yang nak haku hadiri pada malam ini. 

Majlis Berbuka Puasa yang ke 3(tiga) dijemput salah seorang rakan haku juga dan Syarikat eData Network Sdn.Bhd.. Rasa hati tak mahu ja pergi, sebab MALAS bangat! letih, lagi pun sorang-sorang ja nak merangkak kesana. Tapi oleh kerana ajakkan kawan haku, so haku terpaksa la pergi.(Terpaksa) tapi semangat la.

Hari tu haku dah hadiri satu Majlis, yang pertama ja haku tak pergi sebab haku balik kerja dah pukul 6.40 jadi tak sempat nak bersiap-siap. Tapi hari nie alasan takda coz haku balik kul2. Ada lagi satu majlis,  haku dapat tahu awal ja nak diadakan pada 29.8.2011 nie sehari sebelum Raya kan. Bersama kekawan sekolah yang lama tak lepak sekali. Dah tu dengan Karyawan seni pulak.

Cerita bab nie ja haku dah bayangkan nak makan apa kat sana. Ayam masak merah ka, masak kicap ka, masak tomato ka, lantak la kan...janji haku boleh berbuka suda! orang tua-tua cakap 'Rezeki jangan ditolak, Maut jangan dicari' haku memang tak cari maut, haku juga memang tak tolak rezeki =) boleh pakai pribahasa tu kan.


-Ucap awal sikit, "Selamat berbuka kepada umat islam seluruh dunia" nanti tak sempat nak wish, sebab dah ada kat sana, lagi pun sana takdak wifi :)
-Terima Kasih kepada member haku, kerana sudi jemput haku ke Majlis tersebut. nanti jemput la selalu okay.
-Gambar dari Google, tapi suasana tak tahu la macam nie or sebaliknya.

2 comments:

fadh leyanie said...

bestnya dapat jemputan ke majlis berbuka puasa..msti makanan sodap2.

.d.a.m.a.s.e.n.i. said...

best la juga. tp ada hal lain tu jdi xbest.. sodap ooo..mcm2 mkn. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...