Monday, June 6, 2011

PILIHAN YANG TERBAIK ??

AHHh!!!...buntu fikiran aku bila fikir benda yang sama ja..
Mak Ayah aku nie macam bank aku buat loan keta plak, xnak luluskn keinginan aku tuk miliki kenderaan idamanku   {SATRIA NEO R3}

 adus..xdapat la aku merasa tuk 
miliki kereta idaman ku ini 
sayang seribu kali sayang...huh!!..
xpa lah mungkin ada hikmah disebalik kejadian ni.
mungkin nama aku tak t'senarai dalam 
pemilik kenderaan keluaran proton ini.
mungkin juga aku akan sengsara bila miliki kenderaan ini..
tapi..aku ada lagi kenderaan yang aku akan miliki jua..
jeng,jeng,jeng..
                                          


TENSION doh..Dah lah keta nie aku minat,tetibe xleh beli plak..emmmm..cam nak menangis lah...wekkkk!!!...mak aku slalu pesan jgn beli keta baru lagi,nti nyusah diri...bila dah kawin baru tukar keta yang di idamkan...emmm..tp bila difikirkan balik ada betul jugak cakap mak aku tu..tp aku kawin lambat lg..heheh.
...lalu aku duduk sorg2 pandang ke langit biru dan fikir apa aku nk isi duit aku tuk beli barang? aku nk keta tp itulah xpnah dapat sokongan herr....toin3..idea datang plak dalam keadaan tension nie...ha aku nak susun langkah bagaimana nk beli keta jugak, tp bukan keta yg di idamkan/minat la..just keta keperluan aku tuk berulang ke tempat kerja sahaja ...

hehe..nie ler kereta yang digantikan dengan satria neo R3 tu..
bagi aku boleh la dari xda keta langsung... kan..kan...kan
biar xmewah, asalkan bergaya!..aceceh...
iya la keja setakat designer apa la sangat..
keta cam nie je yang mampu..huhu..
TETAPI ada keistemewaan bila aku beli keta ni taw...


1: aku bayar kereta nie rm300 per bulan.
2: aku dapat saving duit aku dah tiap2  bulan..
bila aku dah dapat saving tu, aku dapat la beli moto idaman aku plak..hehe
KAWASAKI 250..wahhh..best.

perr..ini pown diidam2 kan...nak2 je bila time aku mimpi..
so sekarang akan ku miliki..
tu la..xbeli satria pown xpa..janji dah dapat 2 dalam 1..



kalau aku kuarkan satria neo R3 tu mmg licin trus la poket aku..sbulan dah
rm800/900..huhu..
jadi ini la rupanya mak aku cakap..rupa2nya hikmahnya dia sini..syukur kepada tuhan..
dan aku dapat saving lagi rm1000 lagi..
sempat lah aku simpan tuk kawin..heheh..wah..best2..
kepuasan haku!...yeahhh...

11 comments:

ain rahman said...

wah3..bestnya dh da dt sndri :D smga cpt kwen..aku dh berbau nasik minyak nih..haha..awt xpkai MyV..aku rsa llki mmpk cool pkai MyV..hahah!

.d.a.m.a.s.e.n.i. said...

haha..lambat lg kot yg tu..
emm mmg igt nk pkai, tp aku nk pkai moto sama.. so cm nie bleh dpt dua2..
hg tu nti lg boleh style dri aku..

ain rahman said...

ooo..bagus2..perancangan yg rapi..haha...ala,,aku sma ja..lmbt g nk pakai yg style2...nk kawen lu..wakakaka

.d.a.m.a.s.e.n.i. said...

haha.. mmg bgus ckit.
acaceh lambat apa 5tahun dari skrg ja.
wahh..pikir kawin dah nie. bgus lah

ain rahman said...

5thn lama kot....klu ambk medic bleh jd doktor dh...cpt skit kaya..cpt kaya cpt kawen..hahaha XD

.d.a.m.a.s.e.n.i. said...

hahah..awat xambik madic?
nanti leh aku g ambik MC kat hg..hahaha.

ain rahman said...

bahahahaha...xminat aku medic2 nih...sbb tu msa SPM aku target fail utk BIO...wahaha

.d.a.m.a.s.e.n.i. said...

caih..fail lg..bkan A ka? heheh
ala jnji gaji rm8000 sbulan.

ain rahman said...

mna da A..C taw ark..haisy aku kcwa btoi dpt C..awt xfail tah...allergic aku BIo2 nih..haha

.d.a.m.a.s.e.n.i. said...

aceceh.. elok dah abis bru nk kata..haha. xpa hg kan bdk pndai. so rmai yg nk plih hg nnti.

ain rahman said...

haisy..tu bkn pandai..rezeki aku ja tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...