Wednesday, June 22, 2011

KEJADIAN TIDAK DI'SANGKA

          Urmmm..! Mesti korang tetanya-tanya apalah hendak haku ceritakan nie. 'KEJADIAN TIDAK DI'SANGKA' ? tajuk dah memang macam satu kejadian yang serius. Tapi bukan apa pown cuma cerita tayar pancit ja! Tadi petang lepas ja haku balik dari keja, haku cadang nak ke kulim. Nak lepak2 dengan kekawan n nak jumpa dengan si miya ,nak bagikan sekali bajunya. Pukul 6.40 haku dah sampai kulim, so haku parking lah motoku di depan 7 ELEVEN, then haku call kekawan haku soh datang dan kami pown lepak lah di ifana restoran nasi kandar..


          Punya la b'cerita dari petang hingga malam ha..,seterusnya haku tengok jam dah pukul 9 lebih, tapi still relax lg..Sembang punya sembang tengok jam lagi sekali uihh dah pukul10..Tak boleh jadi nie, kena balik juga coz esok nak keja..Haku pown terus la ke parking motor. Jalan sambil tangan berSMS lalu sampai lah ke moto ku ..Tengok moto macam tak da papa, masih comel, hebat, megah,chantek..uppsss..so terus naik n start..bila haku nak tolaknya ke belakang rasa sangat berat,,dalam hati haku dah fikir sesuatu, mesti masalah tayar lah nie..so bila haku tengok ja kat tayar belakang perhhh panas beb..tayar nie betul2 mnguji kesabaran haku..Mahu tak nya, baru ja haku tukar tayar nie dua hari lepas..hurrr takpa-takpa sabar dulu ye dam..Mula fikir nak cari kedai moto dimana..


          Kekawan haku dah balik ,tapi takpa haku pown terus try call mereka ,mujurlah separuh jalan ja mereka semua, dapat lah mereka kembali ke tempat kejadian tuh..Haku dah mula gelabah sebab perjalanan haku tuk pulang ke rumah sangat la jauh..makan masa 1jam juga lah..jalan tu pown sunyi, kang tak pasal-pasal haku kena rogol di hutan semak itu..ee geli ahh haku (hahahaha). Kami ramai-ramai nie fikir lah bagaimana henda berehkan permasalahan nie.


         Idea memang satu pown tak lekat di kotak minda., yang tahu kedai moto ja, tu pown suma dah tutup, iya la dah pukul 11 pown, sebab fikir lama sangat. Mujurlah ada kawan haku si fairuz nie bagi tahu yang kedai moto dekat taman dia mungkin tutup lewat (taman kenari *untuk rujukan korang bila tayar pancit di Kulim waktu malam) ..So dia start moto n then terus pergi ke kedai tersebut..lepas itu selang beberapa minit dia call haku, dia cakap 'dam, kedai nie buka lagi..bayaran rm15 ,amacam nak tak?'.''mestilah nak' jawabku.. huh!! alhmdulillah nasib haku baik selepas kena ujian yang buatku lagi bertambah tension.. 15 ringgit pown 15 ringgit lah, janji haku dapat sampai rumah cukup..


          Bila brother tu dah sampai n siapkan kerja menukar tayar dan haku bagi duit n then haku siap-siap nak balik cepat.. Haku cakap kat kekawan yang, haku nak pulang cepat sebab dah lewat..ayat last aku wish 'TERIMA KASIH KAWAN  TOLONG AKU' lepas tu salam-salam terus blah..Dalam perjalanan tu laju gila haku pandu.. almaklum la, tayar baru tukar stabil la moto haku..huhu. akhirnya sampai juga haku dengan selamat 'ALHAMDULILLAH' ..TUHAN PERMUDAHKAN PERJALANAN AKU.  

* Selalulah berdoa semoga di permudahkan perjalanan kita..
* Lokasi kedai di Taman Kenari, jikalau korang Kecemasan (tayar pancit) boleh ke sana.
   -lewat malam pown  ada
* Jadi  pendek cerita... saja la tu dia soh haku update pada hari ini.. :)

2 comments:

K O R I E said...

salam,

tkut kena rogol ek?.. grr.. apa daa.
lain kli bwk spare tayar+spanar smua tu ler
itu kan 1 kmestian ;)
nsib baik x lalu dkt jalan karak..
huhu

.d.a.m.a.s.e.n.i. said...

haha..tkut la jugak..
emm yes, sekarang dah sdiakan smuanya..
pump pown dah siap...
uihh karak amat seram.. lalu di jerat china pown dah terasa.haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...