Monday, June 20, 2011

BILA KEPALA DAH SEMAK, IDEA SEMAKIN KURANG

          YEAH...huh! tengok..bila haku fikirkan ja pasai kerja yang terlalu banyak dan m'bebankan , 1 idea pown tak singgah di perhentian minda ini..haaaaa!!!! mula lah haku merapu2 buat ini la itu la..emm online facebook la..mcm2.. Kini bukanlah haku nk cerita sgt tentang masalah kerja yang sedia ada..tetapi haku nk ceritakn nie pasai satu design (Logo Company) yang diminta siapkn dalam masa 1hari perhh mampoihh!..


          Tapi haku akan usaha siapkn juga..Urmm, .Nama Companynya [TUB] soh aku mula fikir cam mana nk draw kan nie..mmg xda langsung idea melintas walaupun bayang-bayangnya..Sebelum tangan haku mula pegang mouse cam biasa la, online la dulu ye..dah tu tenung kejap muka awekzzz2 kt fB, caihhh gelong plak haku..Okey2 haku dah dpat idea ckit cuma haku dapat huruf B tapi B tu huruf kecil (b)..terapkan dlm software..then sambung fikir lg 'b' perutnya tu bulat jadi boleh jadikan 'u' juga,,dua idea dah haku jaya terapkn..tapi idea huruf 't' plak xmuncul2 adoiii nie yang haku lagi2 tension tahap anak bukit nie..


          Rest kejap lah sambil bancuh air kopi panas dan duduk b'sembang s'ketika dengan brother snior Achitect haku tu..Dan haku mula fikir kembali, agak2 bila la keja haku nie nk siap kan? asyik mnyembang ja, kalahkn pompuan plak..So balik lah haku ke tempat asal haku tok sambung kerja semula..Haku duduk ja, tetiba dpt plak huruf 't'..Aalahai warna plak yang jadi p'masalahan sekarang nie..yang haku ingat warna tema merah, lain2 haku dah xingat dah.. Tu la banyak sangat makan semut api.Sampai jadi pe'lupa..


          Dah siapkan kesemua tiga2 huruf tu jadi mulalah haku b'kerja, dekat 3jam setengah haku ngadap laptop..sampai mata dah tak larat nk buka dah..ahh.. pulun punya pulun akhirnya tepat ja jam 6 PM siap lah design haku tu walaupun agak xleh blah jugak.. Kenapa kali nie jadi begitu susah tok bina satu design nie? tauke dia bela hatun kot..hehe juraw senda ja k..Hihihi okey lah kekawan haku, cita panjang2 xguna, design nie tetap serr bg haku..truk gila lah..hodoh plak logo company yg haku reka kan nie..sian plak company tu..tp dia tetap terima n cakap 'bangus2, smart..' aceceh memuji dalan nada perli
Moh ler kita tengok design nya nie k..

So apa pendapat korang tentang design yang mmg x seri ini!..
korang nampak cas tentang 3huruf tue? [T.U.B] ??


  • bagi haku la kan..logo nie mmg sangat haku xpuas hati..
Hasil sangat tidak memuaskan bg haku, mcm serrrr plak haku tengok nyeeeee.. Al-maklum la dah xda idea..dah begitu cetek sangat sampai paras tapak kaki

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...