Tuesday, May 3, 2011

PERJALANANKU KE K.L

hi geng... aku nak karangkan cita cuti hari pekerja. 
Aku  ke kuala lumpur bersama 3org teman. 
Kami cadang hendak b'tolak 30hb.05.2011 bajet petang la..
siapkan keta dah 2jan stengah, kmas baju lg 1jam suma wat keja last2 minit!..
agak2 suma dah settle dlm kul8 mlm gak la..
g lak ambik adik awek aku kat jusco perda.
pjalanan dah kul8.40, smpai kul 9 camtu..
makan,sembang n main2 lg dah kul9.30 tengak ja jam trus aku ckp, 
'bila tahun nak sampai k.l nie?' diorg kata 'jom2'..hehe..
dan kami pown g ambik baju minul n salam2 ckit trus kami gerak..
naik hi way dlm kul10.5 camtu la..
pjalanan kami ke k.l makan masa 4jam sahaja..hebat x kami?
mmg laju la aku drive, lgpown bhnti 3phntian ja..tu pown nak kencing n isi minyak..
 sampai sungai besi kul12.23 pagi..pastu trus smbung pjlanan kami..
bajet sampai kl kul12, tp nak nie la, tu la..
emm sampai kul 2pagi gak la kami...
pape pown kami sampai dngan selamat..syukur kpd allah..
sampai ja depan rumah, kawan aku dah sambut baik punya..
dia pown nk kuat mklum la mlm minggu, datara shah alam la..
tp aku still penat, so nk rehat ja kat umah.
esoknya bru kamii cadang utk ronda skitar bandaraya kuala lumpur.
emm amat bosan krana apa pown xda, dah la time tu hujan.
so lpak dlm keta ja la..
last skali kita org pergi KLCC wlaupown tmpt tu dah pnah diknjungi
Nie lah menara kbanggaan kita..
Twin Towers.
time nie hujan dah mula tunjuk taring


manusia still ramai..last suma lari masuk suria..
lg jadi sesak dlm tu..


ya..nie lah kekawan aku tu, yg baju merah di tengah tu mmber aku yg mmg stay
 kl..so kami bawa dia la sbagai pmandu plancong


maaf la gmbar xbrapa jelas..mklum la guna nikon d7000
hehe.. lg pown xdan nk edit pic nie..
so nmpak samar2 lah no..yg rmbut botak tu la aku..
tengah tu kwn yg aku ckp bdak k.l tu, yg baju oren minul a.k.a Farid Kamil


wah jejaka melaya..botak dan berambut,
tp bukan botak dlm cita juvana yer!!..
nie botak yg bdisiplin..
sebelah aku tu adik si miya, tuk eratkan slturahim sesama kami..


baju oren(BO): 'apsal kau jalan mcm tu BH'
baju hijau(BH):'entah la, lepas ja aku kuar 
dari tandas tetiba jadi cam nie'
baju merah(BM):'dah2 jum kita masuk, hari nak ujan nie'
hhe nasib bek gmbar aku xda..slamat.



Emm bila time malam mnjelma kami pown gerak ke I-city a.k.a bandar belampu
suasana xberapa best ekoran faktor cuaca, hujan rintik2, emm tp ttap ada lampu, hehe


fuhh ujan2 pown still meriah..best!

tengok nie..lembu pown datang i-city,
mungkin nak rasa rumput berlampu! hehe..

____________________________________________________________________
sesi bgambar sudah start..sorg demi sorg bgambar utk kenangan..
wlaupown dah byak kali aku dtg sini

nie lah otai yg xbrapa org knl sgt..:)


xkan pokok pown kau nk cium?

nie lah artis korea..gaya pown ala2 korea jugak!

maaf la, gmbar aku ja yg bnyak..
dah nama pown otai! hehe
lg pown nie blog aku, msti la aku!
_______________________
nie kwn aku time study kat subang jaya..
nama mamat nie si din..kitaorg pggil din juga..hehe
mat rempit full time la..


bgaya lah mamat dua org nie..terbaik dari ladang jambu!
wakaka!..
..........
nk bgambar bnyak2 xsmpat, sbb nk uma nk gerak dah..lapar la,
sakit kepala la, demam la, ngantok la..mcm alasan.it's ok aku pown
ikut la kmahuan diorg..
salam n selamat tonton gambar xbrapa nk elok nie!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...