Monday, January 10, 2011

Mulalah Zaman .p e k e r j a a n .yg baru!

'bangun,bangun..adik bangun, hari nie hang start keja kan?..nanti terlambat pula'..gerak atok aku....prihatin gila atok aku dekap cucunya..maklum la CUCU KESAYANGAN katakan miahahahaha..So dengan berat matanya aku pown bangun la...bukan malas tapi asa .r.u.g.i. ja sebab xcukup 5minit aku tido..emm tp dengan bekalan azam baru (kerja senarai azam baru yang ke2) aku pown bergegas atau erti kata faham-faham                berlari ke bilik air..zurrrhhh..zurrhhh..zurrhhh..apa lagi bunyi kemandian la, x kan kemaluan kot emm2 agak lucah gitu..mandi pown dah siap, baju pown dah pakai, minya wangi disembur, 
rambut rapi disikat jadi apa lg makan  la..bihun/ mihun(org utara said !!) tapi                                                 yang specialnya tu bihun aku x da taugeh .Yang mana tahu tu, tahu la perangai aku bila mkn taugeh..emm erkkkkkrr  Alhamdulillah kenyang perut aku. Pakai kasut n salam MAK AYAH coz tu dah mmg budaya aku time kecik lg..n then start moto terus mula kisah perjalanan kerjaku,,Ya allah sesak gila atas Jambatan Pulau Pinang ...huh!! berasak-asa                                               la kat sana.. kalaulah aku guna Touch 'n' go mesti sampai penang 2minit awal.. emm nak buah macam mana, dah x mampu guna ja la Tunai. laju,slow..slow,laju..potong,himpit, akhirnya aku sampai ke Pulau dipanggil Pinang..La jalan ke tempat kerja lak x ingat, tanyalah org sana sini..'Uncle tumpang tanya ha, Burma Road kat mana?'  'ooh emm, ha cini follow saya' jawab uncle tu..aku pown ikut la dia last skali dia ckp  'ha lu ikut sini la' ,aku pown ikut la jalan yang dia tunjuk tadi..alih-alih x jumpa sial jalan tu..menyirap aku..cari punya cari xjumpa gak..adoi,                                                                                                    nasib bek kul 8.15 masuk keja kul 9..Lalu aku tanya la akak yg berada                                           
di pinggiran jalan..'akak tumpang tanya, kat mana Burma Road?' 'ha adik ikut jalan  
nie,pastu straight ja sampai jumpa Wisma Celcom. Situ la Burma Road'  'Terima Kasih ya kak,' ucapku..tengok2 jumpa gak Prestige Pool Construction Sdn.Bhd ..huhu! nak kena perempuan gak tunjuk jalan nie..haha..
So Hari pertama mula keja agak xbiasa la..asa mcm aku sorang ja laki n yang lain pompuan..hmm xcakap apa2 pown, orang tanya sepatah,aku jawab sepatah..yang lagi bestnya baru masuk keja dah ada keja nak dibuat..huh! kok ye pown kenalkan diri dulu..sua kenal       dengan staf ka..tunjuk tempat ha.. nie teruk perah otak siapkan  PELAN Swimming Pool..            
adoiyai..dah la Detail dia aku xtaw...ye pown ajar la dulu..ish2..nie pasal tempat aku lak..tempat ok ja..agak slesa la gak..tp klengkapan kureng ler...komputer ada, tapi aku sendiri                        yang kena  install software AutoCAD..sedih gak la..sptutnya diorang la kena sediakan klengkapan untuk aku..hehehe..walaupown keja sbagai draughtman ja..tp still panggil orang baru an ??!..                    
                                    
                    
  ~tengok la nie..



nie lah komputer yang ku maksudkan!




nieh ler komputer n tempat aku..



haha..sempat aku ambil gambar
sebab nak masukan dalam blog..
kakakakah..


baru nak setup autoCAD software
huh! penat gak..makan masa 2jam..



   keja yang pertama aku buat 
walaupown xtahu detail dia
Tp aku usaha gak..
Pengalaman tu..





yahhh!!..Time Over!
kejap ja asa..tut2 nak balik dah





Tapi yang pasti kerja aku skarang nie sungguh best..kelonggaran tempat kerja amat la bagus....
best2..best2..best..



11 comments:

Cik Kuntum said...

seronok kan bila dapat tempat kerja yang cool..


Tips : Sila buat comment ni "pop out"
: Sila unablekan word verification

Kenapa? Supaya senang readers nak komen...pasal ada blogger kalau nengok ada word verification dorang terus pangkah x tak jadi komen walaupun dah taip pepanjang.

.d.a.m.a.s.e.n.i. said...

Yeah, mmg sronok sampai skarang rasa best keja disitu.

trimas akak kuntum. saya akan baiki smuanya. okay.

ain rahman said...

bestnya hg :(

.d.a.m.a.s.e.n.i. said...

alolo..ain nie buat tacing buleh.
hg tu nti cikgu juga..lg best dari aku... aku doakn kawan2 maju jaya =)

ain rahman said...

hmmm..tp aku stdy lma ngt..bosan gk rr

.d.a.m.a.s.e.n.i. said...

ala ilmu xrugi la ain.
lama itu buatkan kita lagi bpengalaman.

.d.a.m.a.s.e.n.i. said...

ala ilmu xrugi la ain.
lama itu buatkan kita lagi bpengalaman.

ain rahman said...

haisyy...tu nmmg btol..tp lama sgt..kebuhsanan aku

.d.a.m.a.s.e.n.i. said...

lohh hahah,..
sabar2. nanti dah keja dah xpyah fkir stdy lg.. aku doa2 hg cpat la..

ain rahman said...

haha..yo la xyah pikiaq...nk kna sambung gk...shortcourse g..hehe

.d.a.m.a.s.e.n.i. said...

5tahun ja kan. nie dah kna tggu 3tahun lg ja..relakz ma..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...